Verslag Krone fabrieksbezoek 8 november 2007
Donderdag 8 november 2007 is er een fabrieksbezoek georganiseerd door LMB Woestenenk naar de Krone Landbouwmachinefabriek in het Duitse Spelle nabij Osnabruck. De belangstelling was groot (70 personen) daarom moest er een extra grote bus ingezet worden. Om 8.30 uur precies vertrok de bus om via Markelo de A1 richting Oldenzaal  te bereiken.
Bus van HAVI tours (2 weken oud) met chauffeur van de OAD.
Omstreeks 10.00 uur kwamen wij aan bij de fabriek waar de koffie klaar stond, en werden wij hartelijk ontvangen door Ad vd Hurk (verkoop ondersteuning voor Nederland en Belgie)
Aankomst Krone fabriek
Krone Museum
Na een powerpoint introductie over de Krone groep gingen wij met Ad de fabriek in. De Krone groep bestaat uit een Landbouwmachine fabriek, Mechanisatiebedrijf en Trailer fabriek. Krone investeerd 14% van de omzet in ontwikkeling waar zij veel waarde aanhechten evenals de service!
De uitleg in de fabriek ging middels koptelefoons waardoor iedereen het goed kon volgen.
Eigen opleiding van nieuwe medewerkers
Productie van de cyclomaaier
Productie van de balenpers
Ad vd Hurk stond bij elke productielijn even stil om het een en ander uit teleggen. In 2005 is er een nieuwe hal bijgebouwd waar nu de BigX en de BigM gemaakt wordt. Vanaf een grote trap/tribune kon men alles goed zien.
Nieuwe fabriekshal de BigM lijn
Kwaliteit speelt bij Krone een heel belangrijke rol. Vandaar dat alle machines door eigen als door externe mensen gecontrolleerd worden. Tuv Gepruft!
Nieuwe fabriekshal de BigX lijn
Uitleg van Ad.
Het nieuwe magazijn met op de foto Gerda Woestenenk (1.58m)
Krone heeft 15 miljoen euro geinvesteerd in een nieuwe lakstraat.
De groene kleur
Gezandstraalde onderdelen op weg naar de lakstraat
Rond 13.00 uur na afloop van de rondleiding werd er een heerlijke lunch geserveerd. Uiteraard op Duitse wijze met bier en schnitzel.
Na de Lunch konden er vragen gesteld worden en kon er nog even rondgekeken worden bij het mechanisatie bedrijf.
Rond 16.00 waren we weer in Laren waar onder het genot van koffie nog nagepraat kon worden.